Ens afegim al projecte CommonsCloud

 

Després d’uns mesos de silenci tornem a escriure al bloc de LliureTIC per explicar novetats importants dels projectes en els que estem participant.
Com ja vam explicar a finals del passat any 2017 i principis de 2018, vam participar en la segona edició del programa de La Comunificadora amb la idea d'impulsar una aliança entre diferents entitats i empreses per poder treballar en projectes conjunts dins de la filosofia del programari lliure i dels projectes procomuns.

En tot aquest procés hem seguit reflexionant i treballant en la idea, per crear, poc a poc, nous vincles amb nous col·lectius que puguin estar interessats en aquesta aliança. Sabem que és un procés lent, però no el volem deixar aturat, així que seguint amb aquesta idea inicial del projecte treballat a La Comunificadora, des de LliureTIC ens hem afegit al projecte CommonsCloud que s'ha posat en marxa en aquest any 2018. Creiem que aquest projecte és un molt bon exemple d’aliança entre diferents entitats per donar un servei amb solucions lliures i fàcilment replicables.
En aquesta aliança, encapçalada per la cooperativa femProcomuns, hi participen altres cooperatives com Jamgo, Colectic, CoopDevs i entitats com BCNFreeSoftware, Guifi.net, i FreeKnowledgeinstitute, i segueix obert a altres entitats que puguin estar interessades a participar-hi en el seu desenvolupament i desplegament.

CommonsCloud ha participat en la campanya Conjuntament, el Matchfunding de Goteo i l'Ajuntament de Barcelona, i ha aconseguit les aportacions necessàries per continuar amb el projecte al llarg d'aquest any 2018 amb total garantia. Des de CommonsCloud s'oferiran solucions lliures per entitats i altres usuàries que vulguin el seu propi núvol en un entorn totalment respectuós amb la privacitat de les dades i sense que puguin ser comercialitzades. És una excel·lent alternativa a GoogleDrive, Dropbox o Office365, on es fa servir una infraestructura de servidors GNU/Linux amb NextCloud, Discourse i Phabricator, tot interconnectat per LDAP.

Si voleu saber molts més detalls del que és CommonsCloud, i de com ha sigut la gestació d’aquest projecte, ho podeu llegir en el següent article del Free Knowledge Institute: http://freeknowledge.eu/ca/article/el-making-of-del-commonscloud-decisions-tecnol%C3%B2giques

Desitjem que continuïn sorgint noves iniciatives com aquesta per a que la sobirania tecnològica estigui a l'abast de tothom.

I ben aviat seguirem explicant més novetats dels projectes en els que estem treballant.

Us esperem!