OpenExpo 2017 - Per què el "opensource" és tendència?

 

El passat 27 de gener es va presentar a Madrid el eBook gratuït "Tendències Open Source i Software Lliure 2017", publicat per OpenExpo, i on hi han participat més de 40 professionals del sector. La setmana passada ja es va fer públic i es pot descarregar gratuïtament en la web de OpenExpo (eBook gratuït) i el podreu compartir i promocionar lliurement amb qui vulgueu.

 
Des de LliureTIC hem pogut col·laborar en aquesta edició afegint el nostre punt de vista sobre les tendències de programari lliure pel 2017. Nosaltres som una petita empresa que fa temps que apostem per les solucions lliures pels nostres clients, la majoria PIMES i associacions. Però cada cop més veiem que les grans multinacionals també veuen els beneficis de les solucions OpenSource de gran qualitat i per això les utilitzen i les financien. El cas més curiós és el de Microsoft, que fa anys havia arribat a dir que "Linux és un càncer per la propietat intelectual", i 15 anys més tard, al 2016, Microsoft s'ha afegit a la llista de socis de la Linux Fundation i treballaran per fer compatibles les seves solucions amb els sistemes operatius Linux.
 
LliureTIC - eBook Tendències Opensource 2017 - Les grans empreses tecnològiques aposten pel Open Source
 
Aquest mateix any 2017 Hitachi ha ampliat el seu compromís amb la Linux Fundation per ser soci "platinium", el màxim rang dins de la Fundació. I altres grans empreses com Google també han anunciat que al mes de març alliberaran el codi de Google Earth Enterprise.
 
El "opensource" és tendència i ho seguirà sent, el canvi de paradigma de tecnologies privatives a tecnologies lliures va per bon camí, des de LliureTIC estem encantats que així sigui, però encara hi ha molta feina per fer.
 
Donem tot el nostre suport a iniciatives com OpenExpo per continuar promocionant el programari lliure en administracions i empreses d'arreu.
 
Seguim!