Després de la setmana del Mobile World Congress i molts altres actes més: 4YFN, Mobile Social Congress i SobTec

 

La passada setmana la ciutat de Barcelona es va omplir d'esdeveniments tecnològics molt importants. L’event més mediàtic, sense cap mena de dubte, va ser el Mobile World Congress ubicat a la Fira de Gran Via. Des de LliureTIC hem pogut participar gràcies a l'Associació Catalunya Apps, on som socis des del passat any 2016.

LliureTIC - Catàleg d'empreses de Catalunya Apps 2017Durant aquests dies del MWC des de l'stand de CatalunyaApps s’ha repartit el catàleg d’informació de les empreses associades que treballen en el món del desenvolupament d'aplicacions mòbils, on LliureTIC apareix com una d'elles.

El MWC de Barcelona 2017 ha tingut rècord de visitants amb més de 100.000 persones, i en els dies que hem visitat la Fira Gran Via hem pogut veure moltes novetats en el món de la mobilitat i del desenvolupament d'aplicacions, com la xarxa de comunicacions 5G, les noves aplicacions de realitat virtual, o novetats en solucions per diferents àmbits com l'automoció, les SmartCities o les SmartHomes.

Des de LliureTIC ens hem centrat en alguns aspectes molt concrets d’aquest MWC: conèixer noves solucions OpenSource, i aconseguir contactes i possibles partners que puguin oferir els nostres serveis de desenvolupament de projectes lliures.

A nivell de solucions OpenSource hem trobat un cop més grans empreses que ofereixen propostes molt interessants, com Ubuntu, que en el seu catàleg incorpora moltes coses més apart d'un Sistema Operatiu: IoT, Robòtica, Intel·ligència artificial, ....

LliureTIC - Ubuntu, robòtica en el Mobile World Congress 2017LliureTIC - Ubuntu, IoT en el Mobile World Congress 2017

 

LliureTIC - Ubuntu, Smart Vending en el Mobile World Congress 2017

LliureTIC - Ubuntu, solucions opensource en el Mobile World Congress 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Altres grans empreses com Red Hat o Intel també ofereixen solucions opensource, i d'altres com Fairphone ofereixen telèfons mòbils sostenibles, modulars, que permeten canviar les seves peces quan s'espatlla una d'elles i que garanteixen un procés productiu just amb les persones i amb el territori.

 

LliureTIC - 4YFN 2017 BarcelonaUn altre dels esdeveniments vinculat al MWC és el 4YFN (4 Years From Now), ubicat a la Fira de Montjuïc de Barcelona, el qual ajuda a trobar-se les noves empreses emergents, les Start-ups, amb inversors i/o altres empreses interessades a col·laborar amb elles.

Des de LliureTIC hem aprofitat aquests dies de 4YFN per fer nous contactes molt interessants que ens poden ajudar a continuar creixent i consolidant les solucions de programari lliure que oferim.

També en el 4YFN hem pogut assistir a diferents xerrades i col·loquis molt inspiradors, que animen a continuar treballant en la feina que ens agrada. Entre les xerrades que hem pogut assistir volem destacar la de Dov Moran, "100 doors", on l'inventor del USB parlava del que significa emprendre i del valor de la constància, de la empatia, i del valor de saber-se refer de les adversitats.

També cal destacar la xerrada impartida per Ivo Lukas, CEO de 24 Nations, Janae McDonough de Twitter i Neeracha Taychakhoonavudh de SalesForce, parlant sobre Millenials i com aquesta generació està canviant el mode de treballar de les empreses.

 

 

 

LliureTIC - Informacions del Mobile Social Congress 2017I per últim, però no per això menys interessant, en aquesta mateixa setmana hem seguit d'aprop també 2 esdeveniments totalment alternatius al MWC, tal i com han sigut el Mobile Social Congress (dimarts i dimecres 1 de març, organitzat per SETEM Catalunya) i el Congrés Sobtec (Sobirania Tecnològica, dissabte 4 de març).

En aquests actes ens hem conscienciat més de la necessitat de treballar en una economia més sostenible, col·laborativa, i utilitzant programari i tecnologies lliures per no limitar el poder de decisió de persones, entitats, empreses, o administracions públiques. Hem vist documentals i hem participat en tallers per continuar aprenent i consolidant una nova xarxa Procomú, una alternativa d'economia col·laborativa que seguirà creixent en el futur i en el que des de LliureTIC hi creiem profundament.

Si voleu més informació de tot el que s'ha parlat aquests dies, podeu participar en la Teixidora llegint i afegint noves informacions relacionades amb el MWC 2017 i les alternatives.

Encara que la setmana gran de les tecnologies s'hagi acabat, la feina continua i seguirem treballant en nous projectes i serveis.

Fins aviat